Σκάνδαλο στη Γ.Γ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Σκάνδαλο στη Γ.Γ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Αρ. Πρωτ. 9710/04.05.2010

Προς Υπουργό:

Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

Το δόγμα της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, περί αξιοκρατίας, διαφάνειας και εντιμότητας, μάλλον δεν βρήκε αποδέκτες στο εσωτερικό του στελεχιακού δυναμικού του κυβερνώντος κόμματος, μετά και τη σκανδαλώδη παραίτηση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το σκάνδαλο, που ξέσπασε μετά τα υπέρογκα έξοδα που η ίδια πραγματοποίησε, και τα οποία είχε την απαίτηση ή καλύτερα το θράσος να τα επωμιστεί ο Ελληνικός λαός, μέσω της Περιφέρειάς Ιόνιων νήσων, οφείλει να θέσει στο προσκήνιο τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας. Την ώρα που ο Ελληνικός λαός περνά τις δυσκολότερες ώρες στην ιστορία του, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και της επιτήρησης της χώρας μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προΐστανται σημαντικών θέσεων της δημόσιας διοίκησης, φάνηκαν αντάξια των προσδοκιών της επιλογής τους, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της υποβολής των περιβόητων βιογραφικών.

Το όργιο βολέματος ημετέρων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δεν πέτυχε σε αυτή την περίπτωση, αντιθέτως χρέωσε τον Ελληνικό λαό με ένα τιμολόγιο της τάξης των 20.000 ευρώ για την εξυπηρέτηση προσωπικών εξόδων. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η παραίτηση υπαλλήλων της συγκεκριμένης Περιφέρειας, καθώς αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτό το σκάνδαλο, αρνούμενοι να υπογράψουν τα συγκεκριμένα παραστατικά που η Γραμματέας προσκόμισε στην υπηρεσία της Περιφέρειας. Η επιλογή των αρεστών και όχι των άριστων από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε και οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις και στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος σε βάρος των Ελλήνων.  

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πώς προτίθεται, το αρμόδιο Υπουργείο, να αντιμετωπίσει την υπόθεση κακοδιαχείρισης που συντελέστηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έτσι ώστε να βγουν στο φως τα σκάνδαλα που συντελέστηκαν στην συγκεκριμένη Περιφέρεια και φυσικά να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες στην υπεύθυνη - εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ  Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων νήσων;

Απάντηση Υπουργείου